Tiltaltin takana on kaksi naista: Nina ja Taija!

Tiltaltti Shopin yrittäjätMoni ei ehkä tiedä, että olemme sukulaisia keskenämme ja kaiken lisäksi vielä asumme toistemme naapureina! Olemme kulkeneet pitkän matkan yhdessä ja hioutuneet tehokkaaksi työtiimiksi.

Ninan vahvuuksia ovat pettämätön tyylitaju, taiteellisuus ja yksityiskohtien hallinta. Suurin osa Tiltaltin myymälän somistuksista ja some-postauksista onkin Ninan käsialaa! Omien sanojensa mukaan hän on kuitenkin tietotyökyvytön, joten sähköisestä markkinoinnista, verkkokaupasta ja muista tietokonehommista vastaa puolestaan Taija. Hänen vahvuuksiaan ovat lisäksi hersyvä huumori ja idearikkaus. Suuret linjat hoituvat Taijalta kuin luonnostaan, mutta onneksi Nina on pitämässä huolen niistä yksityiskohdista…

Olemme kummatkin pitkän linjan asiakaspalvelijoita ja kokemusta on kertynyt niin kirjoista, lastenvaatteista, kesäkukista kuin taloustavaroistakin. Tiltaltti Shopissa raikuu usein nauru ja tavoitteemme on, että hyvän palvelun lisäksi asiakas saa piristystä päiväänsä ja hymyn huulilleen!

Vaatekauppa ja nettipuoti #plussanpuolella

Meidän vaatimaton missiomme on olla vaatekauppa, josta voi lähteä hyvillä mielin ja iloisena! Moni pluskokoinen nainen tietää sen ahdistuksen tunteen, joka iskee vaatekaupassa kun yksikään vaate ei ole oikean kokoinen ja nekin jotka mahtuvat päälle, istuvat huonosti tai näyttävät kamalilta. Meidän mielestä myös isokokoiset naiset ansaitsevat kauniita vaatteita, jotka ovat oikeankokoisia, kauniita, istuvat oikealla tavalla ja tuntuvat mukavilta päällä! Pyrimme löytämään mahdollisimman moneen makuun ja tyyliin sopivia vaatteita, jotta jokainen löytäisi jotain mieleistä valikoimastamme. Haluamme olla aina #plussanpuolella!

Tiltaltin historiaa

Tiltaltin tarina ei kuitenkaan alkanut suoraan vaatteista, vaan takanamme on aikamoinen historia! Puhuimme yhteisen yrityksen mahdollisuuksista ensimmäisen kerran jo vuosituhannen vaihteessa ja suunnitelmat ottivat todenteolla tulta alleen, kun Taija muutti perheensä kanssa takaisin Keuruulle, jossa Nina perheineen asui. Askartelupaja Tiltaltti perustettiin kesällä 2011 ja avasimme pikkiriikkisen puotimme Keuruun keskustaan. Teippauksissa luki komeasti “Askartelupaja & Kierrätyspuoti Tiltaltti” ja puodissa myimme vain itse kierrätysmateriaaleista tekemiämme tuotteita, kuten LP-levykelloja, maitotölkkikukkaroita ja tennispallotonttuja! Askartelupajan tilat olivat alakerrassa ja siellä järjestimme mm. kädentaitokursseja ja lasten kerhoja. Kesäisin meillä oli oma aittapuoti Vanhan Keuruun alueella, pappilan aitassa.

Marraskuussa 2013 muutimme yrityksemme Tarhiansuun liikekiinteistöön, uudempiin ja isompiin tiloihin. Nimi vaihtui kyltissä Tiltaltti Shopiksi ja valikoimamme laajentui vauhdilla. Parhaimmillaan hyllyistämme löytyi yli 60 kotimaisen käsityöläisen tuotteita: mm. koruja, pipoja, pehmoja, yrttipusseja ja virkattuja mattoja. Myös erilaiset askartelutarvikkeet löysivät tiensä valikoimiimme ja suosituimpia olivat korutarvikkeet ja helmet. Askartelupajankin tilat suurenivat muuton myötä ja pajalla pidettiin ahkerasti kursseja ja erityisesti valopallot ja -taulut olivat kovassa suosiossa. Pajalla pidettiin myös lasten teemasynttäreitä ja erityisesti sirkussynttärit olivat lasten mieleen ja niitä pidettiin parhaimmillaan kolmet viikossa!

Syksyllä 2015 meille tarjoutui mahdollisuus aloittaa yhteistyö keuruulaisen pitkän linjan muotiyrittäjän, Annuli Merkun kanssa. Tartuimme tilaisuuteen intoa täynnä ja muutimme puotimme Vanhan Keuruun alueelle, matkailukeskus Kamanaan. Jaoimme vanhassa, jyhkeässä kivinavetassa yhteisen liiketilan Annulin kanssa ja palvelimme vuosien ajan myös Annulin Putiikin asiakkaita suurella sydämellä. Kädentaitokurssit sekä askartelutarvikkeiden jälleenmyynti loppuivat muuton yhteydessä ja Tiltaltti Shopista muodostui keuruulaisille lahjatavaroiden luottokauppa, josta löytyi niin kynttilät, korut, kortit kuin herkkulahjatkin.

Vuoden 2019 alusta Annuli siirtyi viettämään ansaittuja oloneuvoksen päiviä ja monien yhteistyövuosien jälkeen uskaltauduimme ottamaan naisten muodin ja asusteet osaksi omaa valikoimaamme. Olimme saaneet oppimme parhaalta mahdolliselta opettajalta ja niinpä oli luonnollista jatkaa ihanien vaatteiden parissa ja aloimme pikkuhiljaa painottaa valikoimaa enemmän plus-kokoihin! Korona-aikana päätimme, että periksi ei anneta ja niinpä perustimme pikkuisen verkkokaupan sulkuaikana keväällä 2020.

Vuonna 2023 alkoi tilat kivinavetta Kamanassa jäämään meille auttamatta pieneksi. Verkkokauppamme oli kasvanut vauhdilla ja asiakkaat löysivät tiensä luoksemme matkojenkin takaa, joten päädyimme etsimään isompia tiloja. Kuin sattuman kaupalla löysimme uudelle myymälälle tilat aivan Keuruun keskustasta, lähes tien toiselta puolelta ensimmäisestä puodistamme! Syyskuussa 2023 muutimme uusiin tiloihin Keuruuntielle  ja samalla karsimme myyntivalikoimasta pois lahjatavaran, sisustuotteet ja herkut. Vaatepuolelta karsimme pois kaikki pienet koot ja nykyään valikoimissamme onkin korujen, huivin ja laukkujen lisäksi vaatteita koossa 40-64 / L-6XL. Tiltaltti Shop on siis edelleen ihanien vaatteiden kauppa ja nyt myös #plussanpuolella !