Tiltaltin takana on kaksi naista: Nina ja Taija!

Tiltaltti Shopin yrittäjätMoni ei ehkä tiedä, että olemme sukulaisia keskenämme ja kaiken lisäksi vielä asumme toistemme naapureina! Olemme kulkeneet pitkän matkan yhdessä ja hioutuneet tehokkaaksi työtiimiksi.

Ninan vahvuuksia ovat pettämätön tyylitaju, taiteellisuus ja yksityiskohtien hallinta. Suurin osa Tiltaltin Instagram -kuvista ja myymälän somistuksista onkin Ninan käsialaa! Omien sanojensa mukaan hän on kuitenkin tietotyökyvytön, joten sähköisestä markkinoinnista ja muista tietokonehommista vastaa puolestaan Taija. Hänen vahvuuksiaan ovat lisäksi hersyvä huumori ja idearikkaus. Suuret linjat hoituvat Taijalta kuin luonnostaan, mutta onneksi Nina on pitämässä huolen niistä yksityiskohdista…

Olemme kummatkin pitkän linjan asiakaspalvelijoita ja kokemusta on kertynyt niin kirjoista, lastenvaatteista, kesäkukista kuin taloustavaroistakin. Tiltaltti Shopissa raikuu usein nauru ja tavoitteemme on, että hyvän palvelun lisäksi asiakas saa piristystä päiväänsä ja hymyn huulilleen!

Tiltaltin historiaa

Yhteisen yrityksen mahdollisuuksista puhuimme ensimmäisen kerran jo vuosituhannen vaihteessa ja suunnitelmat ottivat todenteolla tulta alleen, kun Taija muutti perheensä kanssa takaisin Keuruulle. Askartelupaja Tiltaltti perustettiin kesällä 2011 ja avasimme pikkiriikkisen puotimme Keuruun keskustaan. Teippauksissa luki komeasti “Askartelupaja & Kierrätyspuoti Tiltaltti” ja puodissa myimme vain itse kierrätysmateriaaleista tekemiämme tuotteita, kuten LP-levykelloja, maitotölkkikukkaroita ja tennispallotonttuja! Askartelupajan tilat olivat alakerrassa ja siellä järjestimme mm. kädentaitokursseja ja lasten kerhoja. Kesäisin meillä oli oma aittapuoti Vanhan Keuruun alueella, pappilan aitassa.

Marraskuussa 2013 muutimme yrityksemme Tarhiansuun liikekiinteistöön, uudempiin ja isompiin tiloihin. Nimi vaihtui kyltissä Tiltaltti Shopiksi ja valikoimamme laajentui vauhdilla. Parhaimmillaan hyllyistämme löytyi yli 60 kotimaisen käsityöläisen tuotteita: mm. koruja, pipoja, pehmoja, yrttipusseja ja virkattuja mattoja. Myös erilaiset askartelutarvikkeet löysivät tiensä valikoimiimme ja suosituimpia olivat korutarvikkeet ja helmet. Askartelupajankin tilat suurenivat muuton myötä ja pajalla pidettiin ahkerasti kursseja ja erityisesti valopallot ja -taulut olivat kovassa suosiossa. Pajalla pidettiin myös lasten teemasynttäreitä ja erityisesti sirkussynttärit olivat lasten mieleen ja niitä pidettiin parhaimmillaan kolmet viikossa!

Syksyllä 2015 meille tarjoutui mahdollisuus aloittaa yhteistyö keuruulaisen pitkän linjan muotiyrittäjän, Annuli Merkun kanssa. Tartuimme tilaisuuteen intoa täynnä ja muutimme puotimme Vanhan Keuruun alueelle, matkailukeskus Kamanaan. Jaoimme vanhassa, jyhkeässä kivinavetassa yhteisen liiketilan Annulin kanssa ja palvelimme vuosien ajan myös Annulin Putiikin asiakkaita suurella sydämellä. Kädentaitokurssit sekä askartelutarvikkeiden jälleenmyynti loppuivat muuton yhteydessä ja Tiltaltti Shopista muodostui keuruulaisille lahjatavaroiden luottokauppa, josta löytyi niin kynttilät, korut, kortit kuin herkkulahjatkin.

Tiltaltti Shopin ja Annulin Putiikin yrittäjät

Vuoden 2019 alusta Annuli siirtyi viettämään ansaittuja oloneuvoksen päiviä ja monien yhteistyövuosien jälkeen uskaltauduimme ottamaan naisten muodin ja asusteet osaksi omaa valikoimaamme. Olimme saaneet oppimme parhaalta mahdolliselta opettajalta ja niinpä nykypäivänäkin saamme tarjota ihania vaatteita kaiken kokoisille naisille, painottuen plus-kokoihin. Olemme matkan varrella innostuneet kotimaisesta luonnonkosmetiikasta ja tietenkin myymälämme hyllyiltä löydät myös ne aina sopivat lahjat jokaiseen juhlaan! Paikallisuus, kotimaisuus ja käsityö ovat edelleen lähellä sydäntämme ja pyrimmekin löytämään shoppiin aina uusia, erilaisia tuotteita. Haluamme tarjota asiakkaillemme hyvän palvelun lisäksi myös pilkahduksen iloa arkeen ja juuri siksi Tiltaltti Shop on ihanien tavaroiden kauppa!

Vuonna 2023 alkoi tilat kivinavetta Kamanassa jäämään meille auttamatta pieneksi. Verkkokauppamme kasvoi vauhdilla ja asiakkaat löysivät tiensä luoksemme matkojenkin takaa, joten päädyimme etsimään isompia tiloja. Löysimme uudelle myymälälle tilat aivan Keuruun keskustasta, lähes tien toiselta puolelta ensimmäisestä puodistamme! Syyskuussa 2023 muutamme uusiin tiloihin Keuruuntielle  ja samalla karsimme myyntivalikoimasta pois lahjatavaran, sisustuotteet ja herkut. Keskitymme entistä enemmän plus-mitoitettuihin vaatteisiin ja pyrimme löytämään myös kauniita asusteita, laukkuja ja koruja arkeen ja juhlaan. Tiltaltti Shop on jatkossakin ihanien vaatteiden kauppa ja lisäksi aina plussan puolella!