Ketkä?

Tiltaltin takana on kaksi naista: Nina ja Taija!

Moni ei ehkä tiedä, että olemme sukulaisia keskenämme ja kaiken lisäksi vielä asumme toistemme naapureina! Olemme kulkeneet pitkän matkan yhdessä ja hioutuneet tehokkaaksi työtiimiksi.

Ninan vahvuuksia ovat pettämätön tyylitaju, taiteellisuus ja yksityiskohtien hallinta. Suurin osa Tiltaltin Instagram -kuvista ja myymälän somistuksista onkin Ninan käsialaa! Omien sanojensa mukaan hän on kuitenkin tietotyökyvytön, joten sähköisestä markkinoinnista ja muista tietokonehommista vastaa puolestaan Taija. Hänen vahvuuksiaan ovat lisäksi hersyvä huumori ja idearikkaus. Suuret linjat hoituvat Taijalta kuin luonnostaan, mutta onneksi Nina on pitämässä huolen niistä yksityiskohdista…

Olemme kummatkin pitkän linjan asiakaspalvelijoita ja kokemusta on kertynyt niin kirjoista, lastenvaatteista, kesäkukista kuin taloustavaroistakin. Tiltaltti Shopissa raikuu usein nauru ja tavoitteemme on, että hyvän palvelun lisäksi asiakas saa piristystä päiväänsä ja hymyn huulilleen!

Tiltaltin historiaa

Yhteisen yrityksen mahdollisuuksista puhuimme ensimmäisen kerran jo vuosituhannen vaihteessa ja suunnitelmat ottivat todenteolla tulta alleen, kun Taija muutti perheensä kanssa takaisin Keuruulle. Askartelupaja Tiltaltti perustettiin kesällä 2011 ja avasimme pikkiriikkisen puotimme Keuruun keskustaan. Teippauksissa luki komeasti ”Askartelupaja & Kierrätyspuoti Tiltaltti” ja puodissa myimme vain itse kierrätysmateriaaleista tekemiämme tuotteita, kuten LP-levykelloja, maitotölkkikukkaroita ja tennispallotonttuja! Askartelupajan tilat olivat alakerrassa ja siellä järjestimme mm. kädentaitokursseja ja lasten kerhoja. Kesäisin meillä oli oma aittapuoti Vanhan Keuruun alueella, pappilan aitassa.

Marraskuussa 2013 muutimme yrityksemme Tarhiansuun liikekiinteistöön, uudempiin ja isompiin tiloihin. Nimi vaihtui kyltissä Tiltaltti Shopiksi ja valikoimamme laajentui vauhdilla. Parhaimmillaan hyllyistämme löytyi yli 60 kotimaisen käsityöläisen tuotteita: mm. koruja, pipoja, pehmoja, yrttipusseja ja virkattuja mattoja. Myös erilaiset askartelutarvikkeet löysivät tiensä valikoimiimme ja suosituimpia olivat korutarvikkeet ja helmet. Askartelupajankin tilat suurenivat muuton myötä ja pajalla pidettiin ahkerasti kursseja ja erityisesti valopallot ja -taulut olivat kovassa suosiossa. Pajalla pidettiin myös lasten teemasynttäreitä ja erityisesti sirkussynttärit olivat lasten mieleen ja niitä pidettiin parhaimmillaan kolmet viikossa!

Syksyllä 2015 meille tarjoutui mahdollisuus aloittaa yhteistyö keuruulaisen pitkän linjan muotiyrittäjän, Annuli Merkun kanssa. Tartuimme tilaisuuteen intoa täynnä ja muutimme puotimme Vanhan Keuruun alueelle, matkailukeskus Kamanaan. Jaamme vanhassa, jyhkeässä kivinavetassa yhteisen liiketilan Annulin kanssa ja palvelemme myös Annulin Putiikin asiakkaita. Kädentaitokurssit sekä askartelutarvikkeiden jälleenmyynti loppuivat muuton yhteydessä ja nykypäivänä Tiltaltti Shop on tunnelmallinen lahjatavaraliike, jonka valikoimista löytyy sopivat lahjat jokaiseen juhlaan. Myös sisustustuotteiden määrä on kasvanut ja esim. lasisia kynttilälyhtyjä ja kynttilöitä on saatavilla läpi vuoden. Paikallisuus, kotimaisuus ja käsityö ovat edelleen lähellä sydäntämme ja pyrimme löytämään shoppiin aina uusia, erilaisia tuotteita. Haluamme tarjota asiakkaillemme hyvän palvelun lisäksi myös pilkahduksen iloa arkeen ja juuri siksi Tiltaltti Shop on ihanien tavaroiden kauppa!

Tiltaltti Shopin ja Annulin Putiikin yrittäjät